کولرگازی و طریقه نصب
کولرگازی و طریقه نصب همانطور که مطلع هستید نصب کولرگازی استاندارد های زیادی زا دارد. وهر کدام از استاندارد ها نیز بسیار مهم است.زیرا اجتناب از انجام آن باعث صدمه به کولرگازی شما باشد
کولرگازی و طریقه نصب آن
۱٫توجه به ظرفیت سنجی، شرایط آب و هوایی و کارشناسی محیط
اولین قدم برای انتخاب کولرگازی و طریقه نصب آن بررسی محیط، سنجش ظرفیت و توجه به کاربری و شرایط آب و هوایی و … برای در نظر گرفتن یک مدل محصول سرمایشی است
برای محاسبهی سر انگشتی ظرفیت کولرگازی و اینکه کولر چند هزار بخرید بهتر است از کارشناس های با تجربه ما کمک بگیرید تا در مورد کولرگازی و طریقه نصب آن راهنمای محاسبه ظرفیت کولر گازی و ضرورت انجام ظرفیت سنجی تا حد زیادی به شما کمک میکند.
۲٫نصب اصولی پنل داخلی کولر گازی
برای انجام نصب یونیت داخلی انتخاب بهترین محل برای نصب کولرگازی است.
بهترین ناحیه که برای قرار گرفتن کولر ناحیه ای است که کولر میتواند باد را به قسمت های متفاوتی از محیط پرتاب کند. زین پس طبق مراحل های زیر نصبت به نصب کولر های گازی خود اقدام فرمائید.
- بهترین ارتفاع و فاصله نصب پنل کولر گازی
سرانجام کولرگازی با چه فاصله ای از زمین و سقف قرار میگیرد بسار مهم است. چون دست گاه از بالا هوا را به خود میکشد و پس از جابجا کردن هوا هوا را از قسمت دمپر به بیرون هدایت میکند.
بهترین ارتفاع نصب کولر ارتفاع ۲:۳۰ سانتی متر از زمین واسپلیت می بایست باید ۲۰ سانتی متر تا سقف فاصله داشته باشد.
اگر ارتفاع سقف کوتاهتر یا بلندتر از حد استاندارد باشد، بهتر است اصلا از این نوع کولر استفاده نشود،
اما در صورتی که امکان پذیر نیست، اگر سقف کوتاهتر بود ۲۰ سانتیمتر فاصلهی استاندارد از سقف و اگر ارتفاع بیشتر بود ۲٫۳۰ سانتیمتر از زمین در نظر گرفته شود. فاصلهی استاندارد از طرفین ۱۰ سانتیمتر است.
- نحوه نصب کولرگازی بر روی دیوار
برای اتصال پایه ی کولر بر روی دیوار، ابتدا کارشناس نصب با یک تراز محل دقیق رول پلاک و قرارگیری پیچها را مشخص میکنند و پایه را در همان قسمت نصب میکنند. اگر کولرگازی به صورت تراز نصب نشود، باعث ایجاد لرزش، نشتی آب از پنل و آسیب به دمندهی فن اسپلیت کولرگازی میشود.
- اتصال لوله تخلیه آب یا درین کولر گازی و استفاده از پمپ درین
۳٫لوله کشی در نصب اسپلیت
- اندازه استاندارد ارتفاع و طول لوله کشی نصب کولرگازی
هر کولرگازی با توجه به مدل حداکثر طول لوله کشی ما بین پنل و موتور یا حداکثر ارتفاع لوله کشیی فاصلهی کندانسور با پنل، استانداردی دارد که باید رعایت شود. البته از نظر حداقل طول لوله کشی نیز باید بین دو یونیت کولرگازی تاکید مشود حتما ۵ تا ۷٫۵ متر لوله کشی انجام شود و سیال دستگاه به این میزان جریان داشته باشد. اما استاندارد حداقل ارتفاع لوله کشی وجود ندارد و امکان نصب دو یونیت به صورت هم سطح وجود دارد.
- استفاده از تلهی روغن در نصب کولر گازی
اگر پنل کولرگازی در ارتفاع پایین تری نسبت به موتور دستگاه نصب باشد. لازم است به اندازه ی هر ۵ تا ۷٫۵ متر یک تله ی روغن قرار بگیرد. پس اگر دیدین که کارشناس نصب کولرگازی بخشهایی از لوله را به صورت دایره یا دو نیم دایره خمیده کرده است تعجب نکنید! این تله و Oil Trap به این دلیل متصل می شود که روغن موجود در گاز کولرگازی ، حین خاموشی موتور به سمت پنل سرازیر نشود؛ زیرا جمع شدن روغن در پنل کولرگازی باعث پوسیدگی پنل میشود و پس از روشن شدن مجدد کمپرسور مکش این میزان روغن از پنل کولرگازی باعث فشار به موتور خواهد شد.
- عایق بندی، پرایمربندی و داکت کشی در نصب کولرگازی
لوله ها برای حفاظت و عدم از دست دادن سرما باید در عایق قرار بگیرند و بعداز آن لوله ها و کابلهای ارتباطی با پیچیدن نوار پرایمر کنار هم قرار گیرد و جمعبندی شود. اگر که که لوله ها و کابل ها از روی دیوار و محل قابل مشاهده عبور میکند، بهتر است برای ظاهر بهتر زیر داکت قرار داده و داکت کشی انجام شود.
- جوشکاری، بریدن لوله و ایجاد خمیدگی در لولهها
نکته:
استفاده از تبدیل برای اتصال لولهی نامتناسب به یک کولرگازی، مورد تایید کارشناسان فنی محصول نیست زیرا باعث تغییر فشار گاز میشود و این استاندارد فشار سیکل کولرگازی را بر هم میزند. اما ممکن است در مدلهای معدودی کارشناسان با توجه به عدم شکست فشار گاز این موضو.ع را تایید نمایند، که حتما باید در این مورد با کارشناسان مربوط مشورت لازم صورت گیرد زیرا عدم توجه به استاندارها باعث لغو گارانتی محصول خواهد شد.
۳٫کابل کشی ارتباطی کولرگازی
- سایز کابل و تعداد رشته متناسب دستگاه کولرگازی
- استفاده از کابل شیلد در مدلهای اینورتر کولرگازی
- اتصال سیم ارت برای نصب کولرگازی
- اتصال کابل با ترمینال برق
۴٫نصب یونیت بیرونی
- محل مناسب نصب کندانسور کولرگازی
- رعایت استاندارد فاصلههای موتور کولرگازی از طرفین
- نصب پایه برای یونیت خارجی کولرگازی
- نصب لرزه گیر و ترازبندی صحیح
-
نصب چپقی برای یونیت بیرونی در صورت نیاز
۵٫تست نشتی لوله ها، وکیوم کردن لوله ها و شارژ گاز اضافی
-
تست نشتی لولههای اسپلیت
- وکیوم و ایجاد خلاء در لولههای کولرگازی
- شارژ گاز اضافی کولرگازی
۶٫برق تغذیه کولرگازی
- سایز کابل برقکاری
- تعداد رشته کابل
- آمپر فیوز مینیاتوری
- محل قرارگیری فیوز مینیاتوری
-
توجه به متراژ کابل
۷٫راه اندازی کولرگازی
- سنجش فشار کولر گازی
- عملیات Test Run
کارشناس نصب پس از انجام همه ی مراحل،کولرگازی و طریقه نصب ، برای اطمینان از عملکرد صحیح کولرگازی، عملیات Test Run کولرگازی را فعال میکنند. وقتی این عملیات فعال میشود، دستگاه تقریباً به مدت ۱۸دقیقه در حالت سرمایش و با دور فن بالا بدون در نظر گرفتن دمای اتاق کار میکند. وقتی دستگاه در این حالت فعال است، اگر از کنترل فرمانی دریافت کند، مطابق آن عمل کرده و از حالت Test Run خارج میشود. کارشناس نصب برای فعالسازی این عملیات، کلید Power را به مدت ۳ ثانیه به صورت فشرده نگه میدارند، تا صدایی شبیه به صدای “بیپ” شنیده شود.
دستگاه برای تامین هوایی لذت بخش، آماده شده است
در صورتی که کارشناس نصب تمامی موارد گفته شده را رعایت کرده و کولرگازی را طبق استانداردها نصب کنند، از بسیاری ایرادات احتمالی جلوگیری خواهد شد. و در حال حاضر میدانید علت هزینههای بالای سرویس نصب کولرگازی چیست. اگر سوالی در مورد نصب کولرهای گازی دارید، میتوانید زیر همین مقاله موضوع را مطرح کنید، تا کارشناس فنی ما به سوال شما پاسخ دهند
ما در این مقاله در مورد کولرگازی و طریقه نصب آن را به طور دقیق و شفاف آموختیم.